Visita a Casaramona i l’exposició de Giorgio di Chirico.

by Jaumetix Obiol Artés in ESO, Sortides

Dimecres, 11 d’Octubre l’alumnat de 3rESO amb els 3 tutors i el David Bru, professor de català,  vam anar a visitar el Caixa Fòrum, més concretament, CASARAMONA.

Allà ens van explicar la història d’ aquell lloc. Fa anys era una fàbrica tèxtil dividida en departaments, cadascun amb una funció determinada. Aquest lloc va ser construït per un arquitecte anomenat Puig i Cadafalch. Uns anys després, aquesta fàbrica va ser tancada, però no se sap perquè. Més tard aquesta va estar en mans de la guàrdia civil, allà s’ hi  establien ells i les seus cavalls.

Anys més tard, la fàbrica va estar en molt males condicions així que la van reconstruir, les obres van estar a càrrec del prestigiós arquitecte japonès Arata Isozaki   i la seva dona. Van tenir  unes idees que donaven la benvinguda a tothom.

A mi m’ha agradat aquesta excursió pel simple fet que estàvem  tots junts aprenent d’una manera divertida. El que més em va cridar l’atenció van ser els quadres de Giorgio di Chirico, un pintor que va tenir moltes etapes a la seva vida i algunes d’aquestes les pintava. El més peculiar era que ell, mentre  els seus companys pintaven de forma moderna,  ell pintava com no feien antigament molt realistes, sempre amb el fons verd.

Recomano aquest lloc a tothom que li agradi l’art i la història, també els que estiguin interessats o els agradi l’arquitectura ja que s’hi veuen idees molt interessants i  peculiars.

Amal El Aoumri

3r B

 

Les tres classes vam sortir del institut i ens vam dividir en dos grups. L’ “A” i el “ C “ anaven junts mentre que el “ B ” anava per separat. Vam agafar tots el metro fins arribar allà, vam deixar les motxilles en unes taquilles.

Ens vam dividir en dos grups com els del principi. Uns, van anar a veure les obres de l’exposició de les obres de Giorgio di Chirico, tant quadres com escultures,  i els altres a veure l’edifici, tant la seva historia con la seva arquitectura actual.  A mi em va tocar en el  grup de veure l’interior de l’edifici.

Primer, la noia que ens guiava i ens explicava qui era. Es tractava de “Giorgio  de Chirico” els seus pares eren  d’ Itàlia mentre que ell va néixer a Grècia. Quan van passar uns quants anys ell va anar a la terra dels seus pares, a Itàlia.

La guia ens explicava que pintava un estil  que es diu: pintura metafísica.  Pintava maniquins, mobles d’ interior, o coses de exterior a l’interior d’una habitació. Aquest es un exemple de la seva pintura:

Quan vam acabar la visita de dins l’edifici anàrem a esmorzar.

Una vegada acabats, vam fer la inversa amb els grups. Ens guiava una noia. Ens va explicar que abans aquest edifici era una fabrica tèxtil, fundada per Casimir Casaramona. Havien construït per baix de la fàbrica per conservar una mica l’essència de la fàbrica. En Casimir li agradava bastant el món de la època medieval. A la part de dalt ens van explicar que hi havien dues torres, una de elles era un dipòsit d’aigua i que en cas d’incendi, el podien fer servir. 

Una vegada acabada l’ explicació  ens vam tornar a casa en metro.

OPINIÓ PERSONAL: Penso que ha estat molt bé i molt interessant. He descobert un pintor i un escultor que desconeixia per complet.

 

Carla Carrasco

3r A

 

L’alumnat de tercer de l’ESO el passat dimecres, 11 d’octubre vam anar a veure el museu modernista de Caixa Fòrum, la Fundació Casaramona.

Va ser una visita a un museu molt interessant amb molts punts de vista, ens van explicar la trajectòria en la pintura modernista de Giorgio di Chirico. 
També ens van fer una ruta per tot el museu explicant-nos una mica les coses que van succeir abans de ser creat el museu i la història de l’edifici. Personalment penso que va ser una excursió molt interessant i ens va fer culturitzar-nos una mica més sobre el passat del nostre país.

Per finalitzar m’agradaria acabar recomanant anar a aquest museu i veure aquesta interessant exposició de l’artista italià

Ouafa el Founti

3r B

 

Comments are closed.

Tornar a les noticies