Curs 2000/2016 - Actuacions companyia de teatre musical

Edicions informatives dels VUIT ESPECTACLES que ha representat
la COMPANYIA DE TEATRE MUSICAL DE L'INS PICASSO des de l'any 2000:
1 - EL SOMNI
2 - CONTE DE NADAL
3 - ESCENES D’OLIVER TWIST
4 - COM SI FOS BOB
5 - NI ROMEO NI JULIETA
6 - ELS MONTS
7 - PATÁ A LA COLA
8 - ACTION!
Donem dues opcions a l’espectador:
Veure els vídeos amb sobreimpressions de crítiques i comentaris a la premsa.
Veure els vídeos sense sobreimpressions de crítiques i comentaris a la premsa.
VIDEO PROMOCIONAL de "La millor manera de dir ès actuar"
En aquest VIDEO PROMOCIONAL de "La millor manera de dir ès actuar"

s'han editat els fragments finals de les vuit actuacions,

en paral·lel als escenaris on ha actuat la Companyia,

alguns comentaris en premsa

i els premis obtinguts.

Durada d'aquesta edició: 7 minuts.
La millor manera de dir és actuar
"La millor manera de dir és actuar" (EDICIÓ EN CONTINUÏTAT, SENSE INTERRUPCIONS)
En 2016, Gonzalo Herralde ha realitzat l'edició de fragments informatius dels vuit espectacles de la COMPANYIA DE TEATRE MUSICAL DE L'INS PICASSO, creada i dirigida per Luisa Casas, des de l'any 2000.
D'aquesta edició s'han realitzat dues versions:
Una amb sobreimpressions de fragments de crítiques i comentaris apareguts en premsa, i una altra sense aquestes sobreimpressions.
Aquesta versió INCLOU les sobreimpressions amb fragments de crítiques i comentaris apareguts en premsa.

Durada d'aquesta edició: 1 hora 43 minuts.
INTRODUCCIÓ
INTRODUCCIÓ

Aquest vídeo correspon als primers minuts de l'edició de " La millor manera de dir és actuar", amb els títols de crèdit i el moment en què es concedeix a Luisa Casas el Premi Ciutat de Barcelona d'Educació.
Com la resta de premiats, escriu en una pissarra una frase emblemàtica, que es que es correspon amb el títol de les edicions...
Mentre fa els agraïments pertinents, entre els quals destaca especialment als nois i noies que han participat en els seus espectacles,  en sobreimpresió destaquen a els premis obtinguts per la Companyia de Teatre Musical de l'INS Picasso de Torre Baró.

Durada d'aquesta edició: 2 minuts.
1 EL SOMNI
EL SOMNI es la primera actuació de la futura Companyia el juny del 2000.

Tot va començar en un espectacle de final de curs al pati de l’INS Pablo Ruiz Picasso de Torre Baró (Nou Barris).

Luisa Casas, l'autora d'aquest espectacle, va fundar la Companyia de Teatre Musical de l'INS Picasso

L'enregistrament de l'espectacle es va fer en format domèstic ...

Durada d'aquesta edició: 3 minuts (Durada de l'espectacle: 34 minuts)
2 CONTE DE NADAL
CONTE DE NADAL

Lliure adaptació de "Cançó de Nadal" de Charles Dickens i de la pel-lícula musical d'animació de Tim Burton "Malson abans de Nadal".

Enregistrement en format domèstic... al Teatre Zona Nord de Torre Baró (Nou Barris). Desembre del 2001

Comença amb un fragment de l'entrevista a Luisa Casas per al documental TORRE BARONA, on parla del seu interès en la infància per Dickens.

Durada d'aquesta edició: 9 minuts (Durada de l'espectacle: 67 minuts)
3 ESCENES D' OLIVER TWIST
ESCENES D' OLIVER TWIST es una lliure adaptació d’ "Oliver Twist" de Charles Dickens i del musical del mateix títol.
Al mes de juny del 2002 l’obra es va representar al Teatre del Centre Cívic Zona Nord de Torre Baró.
L’aval de professionals de teatre va permetre que la funció entrés dins el circuit professional. "Escenes d’Oliver Twist" es va programar en el Teatre Poliorama al mes de març del 2003.
“Escenes d’Oliver Twist” s’inclou dins la programació del Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Girona./Salt. L’any 2003 va culminar amb la singular actuació en la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya dins dels Premis Escolars Anuals.

Durada d'aquesta edició: 16 minuts (Durada de l'espectacle: 82 minuts)
4 COM SI FOS BOB
COM SI FOS BOB es un musical inspirat en la figura de Bob Fosse (ballarí, coreògraf i director de musicals, com Chicago i Cabaret).
Es va presentar a la Mostra d’Arts Escèniques. Dos guardons: Premis a la millor direcció i a la millor actriu revelació.
Des de Madrid es rep l’oferiment de fer l’obra al Círculo de Bellas Artes (Sala Fernando de Rojas). Es presenta en castellà, i amb el títol BAILANDO CON BOB, amb una acollida de públic i mitjans de comunicació poc habitual.
Es rep l’oferiment d’un intercanvi Teatral amb l’IES Ría del Carmen de Santander que realitza activitats teatrals. Es presenta a la Sala Tantín de l’Obra Social de Caja Cantabria.

L'enregistrament de l'espectacle es va fer a Sant Andreu Teatre (saT!) el desembre del 2006
Durada d'aquesta edició: 12 minuts (Durada de l'espectacle: 70 minuts)

5 NI ROMEO NI JULIETA
NI ROMEO NI JULIETA
Des de CaixaEscena es fa l’encàrrec d’un treball d’adaptació d’un clàssic. Es tracta de una lliure adaptació musical del primer i segon acte de “Romeo i Julieta” de William Shakespeare. Es fan dues primeres representacions a CaixaForum, i posteriorment es presenta al Teatre del Centre Cívic Zona Nord, lloc on es fa l'enregistrament.
Són distingits amb el PREMI CIUTAT DE BARCELONA 2008 per la capacitat de generar un projecte que ha servit i fomentat el desenvolupament artístic, humà i acadèmic dels alumnes, i amb el PREMI DE NOU BARRIS 2008. El 2009 se’ls atorga el Primer Premi Nacional de la Sisena edició dels PREMIS BUERO BUERO DE TEATRE JOVE (els guardons mes importants de teatre jove d’àmbit espanyo).
Durada d'aquesta edició: 13 minuts (Durada de l'espectacle: 94 minuts)
6 ELS MONTS
ELS MONTS (Col.laboració en l'espectacle de Carlos Santos)
La Companyia és convidada a formar part d’un espectacle professional del músic i artista Carles Santos.

“Els Monts” es presenta dins la Fira de la Mediterrània a Manresa, el novembre de 2009, A la Plaça Mayor dues centes veus de la Polifònica de Puig-Reig i l'Orfeó Manresà... a l'escenari central  20 membre de la Companyia de Teatre Musical van executar una llarga coreografia, amb el suport de la ballarina i coreògrafa Anna Criado, amb els seus moviments van registrar les constants vitals de la música de Carles Santos i els textos de Perajaume.

Durada d'aquesta edició: 5 minuts (Durada de l'espectacle: 20 minuts)
7 PATÁ A LA COLA
PATÁ A LA COLA
Un homenatge a l'immigració arribada a Barcelona entre els anys 1940/1965. Es tracta de l'obra més personal de Luisa Casas, filla d'immigrants andalusos arribats a Barcelona a finals dels anys cinquanta.
L'estrena de la versió en català va ser en al Teatre de Vallromanes (Barcelona) el 14 juny 2014. S’incorpora el tenor Antoni Comas. Aquella mateixa tardor participen en el 2n Festival líric de Boltaña, en la versió en castellà.
PATÁ A LA COLA incorpora noves escenes. Aquesta versió ampliada es presenta al SAT (desembre 2014) i a la cerimònia inaugural del reformat Teatre Zona Nord (gener 2015).  El 5 de juny de 2016 a l'Auditori de CaixaForum.
Durada d'aquesta edició: 9 minuts (Durada de l'espectacle: 73 minuts)
8 ACTION!
ACTION!
Espectacle  per la Ceremònia Inaugural del Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014. És una antologia amb 3 escenes de NI ROMEO NI JULIETA i 2 escenes de PATÁ A LA COLA. 
L'única representació es fa en el Auditori del Palau de Congressos de Barcelona, el 13 de novembre. Al dia següent es comenta l'actuació amb molts elogis en "els matins de TV3" (s'inclou en l'edició).
S’han mantingut íntegres les actuacions d’aquest espectacle, però alternant fragments de les fetes en diversos teatres (Teatre Zona Nord de Torre Baró, Théâtre National de Toulouse, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre de Vallromanes, Teatro de Boltaña), i també s'incorpora "Ballant al carrer a la Plaça Roja de Ciutat Meridiana Torre Baró (Nou Barris)".
Durada d'aquesta edició: 30 minuts (Durada de l'espectacle: 25 minuts)