La Companyia de Teatre de l’Ins Pablo Ruiz Picasso està integrada per alumnes del centre,  des de 1r. de l’ESO fins a Batxillerat; també formen part ex-alumnes que  hi continuen participant.

Uns setanta-cinc alumnes han passat per l’experiència del projecte teatral. L’objectiu fonamental està definit. Les activitats teatrals es van iniciar  al 2002 com una  eina més que havia de tenir una funció  socialitzadora i coeducativa dins del grup on es va incorporar.

El resultat: l’espectacle o la funció eren la punta de l’iceberg d’un veritable espai de treball creatiu i col·lectiu, en el qual quedaven globalitzades les matèries educatives i tècniques expressives; és a dir, un autèntic espai interdisciplinari.

La clau del procés estava en barrejar, de manera molt rigorosa, conceptes artístics i pedagògics. El repte no era fàcil, però la implicació de tots els docents, direcció i claustre de professorat, possibilitaven portar endavant un pla d’una envergadura considerables. A continuació, presentem la totalitat de les actuacions realitzades per la companyia del teatre .  Estan dividides per:

Edicions informatives dels VUIT ESPECTACLES que ha representat
la COMPANYIA DE TEATRE MUSICAL DE L'INS PICASSO des de l'any 2000:
1 - EL SOMNI
2 - CONTE DE NADAL
3 - ESCENES D’OLIVER TWIST
4 - COM SI FOS BOB
5 - NI ROMEO NI JULIETA
6 - ELS MONTS
7 - PATÁ A LA COLA
8 - ACTION!
Donem dues opcions a l’espectador:
Veure els vídeos amb sobreimpressions de crítiques i comentaris a la premsa.
Veure els vídeos sense sobreimpressions de crítiques i comentaris a la premsa.
BATXILLERAT D'ARTS ESCÈNIQUES, MÚSICA I DANSA AL NOSTRE INSTITUT
Ampliem l'oferta de batxillerat i incorporem la via d'arts escèniques, música i dansa. El desenvolupament de la sensibilitat artística ha estat un dels eixos de la nostra acció educativa, i sempre hem vetllat per acostar les arts escèniques i la música a l'alumnat.
Com hauria d'existir una estreta vinculació entre el BATXILLERAT ARTÍSTIC i la COMPANYIA DE TEATRE MUSICAL, donem dues opcions  a l'espectador:
Veure els vídeos dels tallers de COS i MOVIMENT, MÚSICA i AULA OBERTA.
Veure els vídeos dels mateixos tallers amb fragments d'actuacions de la Companyia de Teatre Musical abans i després de cada taller (les actuacions corresponen al tema del taller).
"PATÁ A LA COLA" a CaixaForum

El 5 de juny del 2016 Luisa Casas estrenar a CaixaForum una versió ampliada de "PATÁ A LA COLA", incorporant alguns alumnes de Batxillerat d'Arts Escèniques.

"ENJAZZ Barcelona”

Una nova producció de Luisa Casas per la Companyia de Teatre Musical de l’INS PICASSO de Torre Baró es va estrenar a "L'espai Jove La Fontana" el 6 de juliol de 2017.
Curs 2016/2017

Batxillerat d’arts escèniques

TALLER AULA OBERTA Veu i Dicció / Interpretació

MONÒLEGS 2017