Què és el punt JIP?

by Jaumetix Obiol Artés in ACTIVITATS AL CENTRE, Sin categoría

 

 

Hola a tots i totes, sóc la Marina, la dinamitzadora del Punt JIP.

El Punt JIP (Jove, Informa’t i Participa), és un servei de l’Ajuntament d’informació i dinamització dirigit a l’alumnat de secundària i batxillerat.

El funcionament de cada Punt JIP està coordinat permanentment amb l’equip directiu de l’institut. Les funcions són les següents:

–          Atén a les consultes de l’alumnat durant els patis dels divendres (orientació acadèmica, pràctica esportiva, salut, dinamització estudiantil, etc.).

–          Dinamització de les persones delegades, agenda 21 i conselleres escolars.

–          Col·laborar a la dinamització de les festes escolars junt amb els/les docents responsables i els/les alumnes.

–          Activitats i tallers a l’aula durant les tutories acordades per tractar diferents temàtiques

D’aquesta manera es genera un espai als i les joves per a què puguin participar activament dins i fora del centre. 

Què hem fet i què farem al centre? Doncs han sortit tallers molt interessants; un concurs de cuina, una exposició de cuines del món, un taller per aprendre a elaborar videojocs i els que queden! Fer tallers amb els i les joves és una experiència genial, on la imaginació i la creativitat prenen el protagonisme i tots/es aprenem junts/es.

Tot i el què hem fet fins ara, a partir del segon trimestre s’inicien les activitats a les tutories i això fa que comenci una nova etapa del JIP a l’institut! Jo estic molt il·lusionada i expectant!

Cal resaltar la importància de que els i les joves prenguin veu a les activitats del centre i per ells/es mateixes, és per això que comptar amb un servei com el JIP al centre és tota una oportunitat que ben segur tots/es aprendrem moltíssim.

 
Marina Arcusa
Dinamitzadora Punt JIP Nou Barris
jip_noubarris@bcn.cat
 

Comments are closed.

Tornar a les noticies