Des del cavallet treballem el bodegó i la figura humana amb diferents tècniques seques, com el carbonet.

LOGO XAPÓ

 

Al nostre institut Pablo Ruiz Picasso i dins les matèries de modalitat de Dibuix Artístic i Volum hem desenvolupat un projecte a 1r Batxillerat Plàstic del 10 al 25 de març del 2021.

A partir  d’una proposta de col·laboració amb XAPO (Xarxa d’oportunitats per la infància i l’adolescència de la zona Nord) hem treballat la realització d’un logo que havia de reflectir els següents conceptes: infants, adolescents, famílies, xarxa, fortaleses, reconeixement, comunitat, prevenció i zona nord.

Els alumnes han treballat la simplificació de les formes i el color a partir del dibuix de diferents esborranys. Pel que fa al cromatisme, s’havia de tenir present que s’havia de poder traduir a una escala de grisos. Les diferents propostes s’han digitalitzat per poder-les treballar amb el programa GIMP on han pogut retocar formes i colors, segons el cas.

Tot i estar plantejat  en forma de concurs ha estat un treball col·laboratiu en les diferents fases d’elaboració. Tant el procés com el resultat final ha estat molt positiu. El fet de treballar amb un objectiu real d’incidència social ha motivat l’aprenentatge i ha estat un repte que els alumnes han afrontat amb companyonia i solidaritat.

Per triar el tres finalistes, Ivan Alcaraz, Ainoha Carmona, David Hernández, es va crear un jurat conjunt entre els representants de XAPÓ i els  professors/res  responsables del projecte. La guanyadora, Ainoha Carmona , va ser escollida, a partir dels tres finalistes, per votació oberta a totes i tots els que participen a XAPÓ.

Aquest projecte conclou ara amb l’exposició al Centre Cívic de la Zona Nord per tal de compartir-lo amb tots vosaltres.

                                                           Barcelona, 13 d’octubre del 2021.